Customer Journey

In-store marketingfunnel

In de moderne marketing is de customer journey gevisualiseerd door een schematische weergave. De klant die een aankoop doet ondergaat een aantal fasen waarbij het van belang is dat er goed over nagedacht is. Revealer biedt de mogelijkheid om deze fases in customer shopping experience te beïnvloeden. Dit gebeurt door zowel de interactieve video content als de fysieke uitstraling van de terminal. In onderstaande funnel (trechter) zijn de verschillende fases gevisualiseerd. In de begeleidende teksten wordt beschreven hoe Revealer in elk van deze fasen een belangrijk rol kan vervullen.

1: Awareness & Attention

Awareness & Attention Videocontent van uw product of brand heeft een video die de aandacht van de klant trekt. Hiermee wordt ervoor gezorgd dat de interesse van de klant wordt gewekt zodat diegene naar de terminal komt om het product te ervaren. Een goed merk heeft onderscheidende eigenschappen die herkenbaar zijn. Op de videocontent is dit uitstekend te communiceren naar de klanten. Ook is deze eenvoudig aan te passen aan bijvoorbeeld de seizoenen of bij speciale aanbiedingen en sale periodes. Het scherm zorgt voor bewegend beeld die de aandacht trekt zodat de klant naar de terminal met het product en interactieve video content komt. De videocontent in verschillende uitvoeringen en het vergaren van data biedt mogelijkheden voor live experimenten en toont op termijn aan wat zorgt voor een hogere conversie.

2: Interest & Evaluation

Interest & Evaluation Omdat de klant autonoom wil zijn tijdens het winkelen biedt de interactieve videocontent mogelijkheden. Na de voorgaande fase heeft de klant een bepaalde keuze gemaakt en een actie ondernomen met een fysiek product die overeenstemt met de videocontent. Nu de aandacht van de klant is gevestigd op de informatie op het scherm kan er door de klant worden gekozen om meer te leren van bepaalde features van het product. Hier is de klant verleid om dieper in de mogelijkheden van het product te duiken. Van iedere stap die is gezet kan data worden vergaard om ook in deze fase live experimenten te doen om te zien wat werkt. Voor uw winkel of merk biedt het ontzettend waardevolle informatie om in de toekomst te implementeren. Bijvoorbeeld welke keuzes worden gemaakt bij het aanbevelen van soortgelijke producten waar de klant waarschijnlijk ook in is geïnteresseerd zoals al lang gebruikelijk is op webshops. Doordat de videocontent alle features communiceert bespaard u op winkelpersoneel.

3: Desire & Consideration

Desire & Consideration De Revealer terminals zijn erop gericht om producten te onderscheiden van dezelfde producten van andere merken. In deze fase is het dus van belang om de onderscheidende merkeigenschappen die het product op de Revealer terminals heeft uit te lichten. Hiervoor leent de interactieve videocontent zich uitstekend omdat de klant hier op ontdekking kan tussen alle features en eigenschappen die het product heeft. Ook is hierin te communiceren in welke uitvoeringen een product te krijgen is, bijvoorbeeld verschillende kleuren, maten, in-store beschikbaarheid enzovoorts. Ook vergelijkbare producten die op dat moment niet aanwezig zijn kunnen hier op het aanraakscherm worden getoond. In deze fase maakt de klant zijn afweging tussen de producten op het scherm. Het is mogelijk om data te vergaren over alle stappen die de klant hier neemt. Dit zorgt voor inzicht in wat werkt voor het merk om dit in acht te nemen bij het updaten van de videocontent.

4: Action & Conversion

Action & Conversion Deze fase moet de klant ertoe bewegen om actie te ondernemen. De klant zal uiteindelijk in veel gevallen tot aankoop over moeten gaan. Het doel is vaak de conversie te verhogen door bijvoorbeeld de data van de vorige fases zo goed mogelijk te implementeren. De Revealer terminals kunnen dan ook als self service checkout terminals dienen. Dit kan door omnichannel retailing in combinatie met dropshipping ook zonder het daadwerkelijke product uit de winkel, of andere verkooplocatie, mee te nemen door de klant. Het kan zelfs zo zijn dat de klant het product niet eens fysiek heeft gezien en tot aankoop is overgegaan in uw winkel of andere verkooplocatie. Bijvoorbeeld door de product suggesties die in de voorgaande fases aan bod zijn gekomen. De interactieve selfservice check out product promotie terminals van Revealer maken het mogelijk.

5: Loyalty & Referral

Loyalty & Referral Ieder bedrijf wil terugkerende klanten. Deze fase focust zich op het terug laten keren van klanten naar uw winkel. Met de Revealer producten is er met interactie productpresentatie in overeenstemming met videocontent een unieke shopping experience gecreëerd waar uw klanten voor terugkomen. Hiermee onderscheid het brand of winkel zich van anderen. Het is ook mogelijk om met de Revealer koppelingen te maken met social media en de klant zijn aankoop te laten delen. Zo is direct de aankoop bij uw winkel aanbevolen door de klant aan zijn sociale kringen.

Meer weten?

Neem nu contact op voor meer informatie, of maak een afspraak voor een demonstratie!

Contact